CCHP-RN Test Questions

Share/Print

CCHP-RN Certification Program Sample Test Questions

1. An inmate has just been diagnosed with active tuberculosis. Which action should the nurse take as a safety measure?
  a. Tell everyone that the inmate has tuberculosis
  b. Isolate the inmate in a negative pressure room
  c. Keep the inmate in population since antibiotics have been started
  d. Advise only the medical staff of this inmate’s condition

2. On Saturday the registered nurse reviews written request dated Friday: “Attention Dr. P. chronic pain. Medication has not arrived yet and the pain is unbearable. Getting more. Need to see you as soon as possible.” Which of the following is the best triage action?
  a. Schedule for routine nurse sick call on Monday
  b. Schedule appointment with the doctor on Monday
  c. Conduct face-to-face assessment on Saturday
  d. Forward request to pharmacy to fill prescription

3. What is the nurse’s role when called by a health-trained correctional officer conducting a receiving screening?
  a. Further assess any person identified as having a medical, mental health or dental condition
  b. Direct the correctional officer on the treatment that should be provided
  c. Carry out the physician orders received by the correctional officer
  d. Schedule the inmate-patient to be seen during the next nursing sick call

4. On Friday the registered nurse reviews written request dated Thursday: “I need my renewal for multivitamins. Thank you!” Which of the following is the best triage action?
  a. Schedule for routine nurse sick call on Monday
  b. Schedule appointment with the doctor on Monday
  c. Conduct face-to-face assessment on Friday
  d. Forward request to pharmacy to fill prescription

5. Preparations are being made for an off-site eye surgery consultation. Which of the following nursing actions should be taken?
  a. Communicate the reason for the appointment to the security transportation division
  b. Post the patient name and appointment date on the medical unit transportation bulletin board
  c. Instruct the patient on the date and location of the appointment
  d. Prepare a sealed package of necessary medical records

6. On Tuesday the registered nurse reviews written request dated Monday: “Refill my Lactulose. Please! Urgent! Thanks!” The nurse notes in reviewing the health record that this is the patient’s sixth request for a refill of Lactulose in the last five weeks. Which of the following is the best triage action?
  a. Schedule for routine nurse sick call on Thursday
  b. Schedule appointment with the doctor on Thursday
  c. Conduct face-to-face assessment on Tuesday
  d. Forward request to pharmacy to fill prescription

7. For what reason would the nurse asks about the detainee’s last drink of alcohol during receiving or intake screening?
  a. Determine how much sedative to give to prevent delirium tremens
  b. See if the information matches objective data about the detainee’s mental status and behavior
  c. Help the police identify where the person was and what they were doing before the arrest
  d. Assess the likelihood and potential severity of withdrawal

8. An inmate states, "I'm not taking that medicine anymore." What is the best response from the nurse?
  a. OK, whatever you want to do is fine.
  b. I'll mark that you refused it.
  c. Why don't you want to take the medicine?
  d. I'll just have the doctor cancel it.

9. In which situation does the nurse have a duty to act?
  a. A patient is brought to the infirmary with apparent heat stroke
  b. A patient develops chest pain but does not tell anyone
  c. Another nurse is incorrectly administering eyedrops across the yard in the segregation treatment  room
  d. The inmate barber used the same blade among 10 different inmates

10. An inmate approaches the nurse and says, “Can I talk to you?" What is the best response by the nurse?
  a. Not right now. Can't you see I am busy?
  b. If you have a problem, tell the manager.
  c. Is it important enough to stop the med line to talk now?
  d. Let's find a private area where we can talk.

11. You see a nurse in the medical clinic who has a pair of scissors hanging from their uniform in plain sight. Your best response would be:
  a. Do nothing; the nurse might need the scissors to provide treatments to inmates
  b. Take the nurse aside and advise that scissors may be a weapon and should not be visible
  c. Go directly to the warden and advise him/her of what you observed
  d. Write an incident report on the nurse because you feel he/she is creating an unsafe environment

12. The most important aspect to responding to a "man-down" call is to:
  a. Be aware of your medical responsibilities
  b. Run as fast as you can to the location
  c. Initiate the facility disaster plan
  d. Advise correctional staff to call "911" immediately

13. An officer comes to the nurse and asks if Inmate Smith has HIV. What is the best response by the nurse?
  a. I don't know. Ask the inmate yourself.
  b. Using standard precautions will prevent transmission of the HIV virus.
  c. I know but I won't tell you.
  d. Why do you want to know so bad?

14. Which of the following is the best resource to guide professional nursing practice?
  a. Institutional policies and procedures
  b. Nurse Practice Act
  c. Current job description
  d. Physician-approved nursing protocols

15. Which of the following actions indicates a correct understanding of research principles?
  a. Select three intake charts from every Monday in a 30-day period
  b. Audit 100% of MARs from the first day of the month
  c. Select every third chart from the infirmary log until reaching 30
  d. Audit 100% of charting from the evening shift

 

ANSWER KEY

1 – b
2 – c
3 – a
4 – d
5 – d
6 – c
7 – d
8 – c
9 – a
10 – d
11 – b
12 – a
13 – b
14 – b
15 – c